Sacred Heart School, SCJMl

Parataspur Vilage

Mohanpur P.O.

BAREILLY 243 123

UTTAR PRADESH

INDIA

 

Gelegen in de deelstaat Uttar Pradesh. Bareilly ligt ongeveer 275 km oostwaarts van New Delhi. Bareilly is vooral gekend omwille van zijn kunsthandwerk en bamboemeubelen. De school ligt in een landelijke omgeving en het zijn de armste kinderen die hier school lopen. Ongeveer 50% van de kinderen kan het schoolgeld niet betalen. De zusters helpen waar ze kunnen.

In deze school zijn er 1400 leerlingen van 4,5 jaar tot 16 jaar, zowel jongens als meisjes (tot 10th standard). Er is een groot aantal Moslimkinderen in de school. De meisjes mogen niet deelnemen aan bepaalde activiteiten zoals bv. dance-acts.

Het uniformkledij is lichtgroen en wit geruit.

Er zijn 49 leerkrachten waaronder 4 zusters.

De voertaal in de school is Engels; er wordt ook nog Sanskriet gegeven (in 6, 7 en 8th standard). De leerlingen spreken Hindi onder elkaar.

In de zomer starten de lessen om 7u30 en eindigen om 13u30. In de winter starten ze om 8u30 en eindigen om14u30. Er zitten soms tot 60 leerlingen in één klas.

 

Er is een kleine hostel waar 7 kinderen verblijven. Het zijn vooral wezen of halfwezen. De zusters bekostigen alles. De kinderen hebben een leerachterstand, sommige gingen nog niet eerder naar school. De zusters scholen ze individueel bij zodat ze kunnen aansluiten bij hun leeftijdsgenoten in de klas.

 

Er is een aanbod voor meisjes uit de omgeving tot het volgen van opleidingen, o.a. 'snit en naad' en 'schoonheidszorgen'.