ASHA-HOPE vzw bestaat uit een werkgroep van 7 vrijwilligers. Zij zijn de drijvende kracht die het project maken tot wat het is: een scholingsproject dat aan arme kinderen de kans geeft onderwijs te volgen.

 

  • Zr. Claire Boelens was tot juni 2009 docent en stagebegeleider aan het Instituut voor Verpleegkunde Sint Vincentius te Gent
  • Marleen Van De Gehuchte was tot 2013 docente godsdienst en geschiedenis in het Onze Lieve Vrouw college Ten Doorn te Eeklo
  • Paul Blanckaert was tot december 2010 opvoeder in het Orthopedagogisch Centrum St-Jozef te Gent
  • An Venneman en Els Goegebeur zijn directiesecretaresses in het AZ Alma te Eeklo
  • Dora Boelens was tot juni 2014 werkzaam op de dienst Personeel & Organisatie in het AZ St. Lucas te Gent
  • Nele Desimpelaere werkt als cultuurfunctionaris in de gemeente Knesselare

 

 

Een beetje historiek

In 2003 bestond de Congregatie Zusters van Liefde van Jezus & Maria 200 jaar. Om deze gebeurtenis op een toch wel bijzondere manier te vieren, organiseerde de toenmalige Noordprovincie (nu: Nederlanstalige Provincie genaamd) van de Congregatie o.a. een inleefreis naar India. Uit de vele kandidaat vrijwilligers werd een groep van 12 samengesteld die begon aan het India inleeftraject. Een traject dat uiteindelijk bijna 9 maanden duurde en uitmondde in een 16-daagse reis langs verschillende zusterinstellingen in India.

Vanuit deze ervaring en de vele concrete ontmoetingen ter plaatse, ontstonden verschillende initiatieven, zo startten zr. Claire Boelens, An Venneman en Marleen Van De Gehuchte dit ASHA-HOPE project.

Met het engagement van Paul Blanckaert, Dora Boelens, Els Goegebeur bestond de werkgroep tot voor kort uit 6 enthousiaste leden, maar met de komst van Nele Desimpelare werd ons team in 2020 uitgebreid tot 7.